Uw weerstand in balans*

Het redoxevenwicht

Normaal gezien heerst in de cel een evenwicht tussen oxidanten en reductoren (redoxevenwicht)

Test uw oxidatieve stress

Een onevenwicht in de balans tussen de productie van vrije radicalen en de antioxiderende afweersystemen veroorzaakt oxidatieve stress

Oxidatieve stress

De cellen van het menselijk lichaam produceren dagelijks een bepaalde hoeveelheid vrije radicalen. De productie van vrije radicalen wordt bovendien verhoogd en/of versneld door tabak, alcohol, onevenwichtige of vetrijke voeding, tijdelijke stress, intensief sporten, luchtvervuiling, UV-stralen en veroudering.

De vrije radicalen hebben een fysiologische functie, maar ze schaden de cellen als ze in te grote aantallen aanwezig zijn. Ze zijn verantwoordelijk voor de ouderdomsverschijnselen, alsook voor de versnelde oxidatie van het LDL-cholesterol.

Dit onevenwicht van de balans tussen de productie van vrije radicalen en de antioxidatieve verdedigingsmechanismes leidt tot oxidatieve stress.

Op uw voeding letten

Een voeding die rijk is aan selenium, vitamine C, vitamine E en zink, beschermt het lichaam tegen deze aanvallen die zeer vermoeiend zijn voor het organisme, omdat deze vitamines en mineralen bijdragen tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress.

Powered by Atypic ®

Inschrijven nieuwsbrief

** Verplichte velden
Door het inzenden van uw gegevens bevestigt u dat u kennis hebt genomen van en instemt met de gebruiksvoorwaarden.
Takeda - Leonardo da Vincilaan 7, 1930 Zaventem (België) - takeda.belgium.otc@takeda.com